Bilparken din sløser mer drivstoff enn du tror

Drivstoffkostnader kan utgjøre en stor del av transportbedriftens utgifter, og det er viktig å være klar over hvordan bilparken din bruker drivstoff for å kunne redusere kostnadene. Imidlertid kan det være lett å undervurdere hvor mye drivstoff som faktisk blir brukt i flåten din. Det kan være at bilene dine kjører lenger enn nødvendig, eller at det er unødvendig venting på rutene.

I denne artikkelen skal vi se på noen av årsakene til at bilparken din kan sløse bort mer drivstoff enn du tror, og hva du kan gjøre for å redusere disse skjulte kostnadene.

Her er noen tips for å maksimere drivstoffeffektiviteten i flåten deres:

  • Implementer et GPS-sporingssystem for å optimalisere rutene og redusere unødvendig venting.
  • Digitaliser kjørekontoret med en automatisk ruteplanlegger som for eksempel Zendera eller Opter.
  • Bruk digitale systemer for å samle data fra leveransene dine. Bruk dataen til å oppdage potensielle flaskehalser i driften.

Med oversikten i Zendera har kjørekontoret god kontroll på alle bilene og ordre for dagen.

Positive ringvirkninger i bedriften

Med dagens drivstoffpriser og stadig økende press på en grønnere bilpark er det viktig å tenke nytt om hvordan vi kan redusere kostnadene og øke lønnsomheten i logistikken. I tillegg til å spare penger på drivstoffutgifter, kan forbedringer i effektiviteten også ha positive ringvirkninger på kommunikasjonen og samarbeidet innad i bedriften.

"Man behøver ikke å ha mange timene på et kjørekontor før man kjenner på stresset av alle telefonene og oppfølgingssamtaler man brenner gjennom hver dag."

Ved å ha god digital data kan man raskt avdekke områder som kan forbedres, noe som kan føre til færre misforståelser, unødvendige oppfølgingssamtaler og generelt bedre kommunikasjon innad i bedriften.

Kan disse tipsene være noe for deg og din bedrift? Ta kontakt og fortell litt om driften deres, så kan vi se hvordan Zendera ville hjulpet dere å maksimere drivstoffeffektiviteten!